Инструкция по эксплуатации ZELMER 13Z015
Кофеварки ZELMER
Advertising
(2‐12)
INSTRUKCJA UŻYTKOWANIA
Ekspres ciśnieniowy
Typ 13Z015
(13‐22)
(23‐33)
(34‐43)
(44‐54)
NÁVOD K OBSLUZE
Kávovar espreso
Typ 13Z015
NÁVOD NA OBSLUHU
Tlakový kávovar
Typ 13Z015
HASZNÁLATI UTASÍTÁS
Automata kávéfőző
Típus 13Z015
INSTRUCȚIUNI DE FOLOSIRE
Maşină de cafea espresso
Tip 13Z015
(55‐65)
(66‐76)
(77‐87)
(88‐98)
ИНСТРУКЦИЯ ПО ЭКСПЛУАТАЦИИ
Кофеварка‐экспрессо
с высоким давлением
Модель 13Z015
ИНСТРУКЦИЯ ЗА ЕКСПЛОАТАЦИЯ
Eкспрес под налягане
Tип 13Z015
ІНСТРУКЦІЯ З ЕКСПЛУАТАЦІЇ
Кавоварка
–
експрес
Тип 13Z015
USER’S MANUAL
Espresso Machine
Model 13Z015
Advertising
Cодержание
Document Outline
- 1. Charakterystyka urządzenia 4
- 2. Budowa urządzenia 4
- 3. Panel sterowania 4
- 4. Napełnianie zbiornika wodą 5
- 5. Podgrzewanie filiżanek 5
- 6. Przed pierwszym użyciem (płukanie ekspresu) 5
- 7. Wybór trybu kawy w torebkach ekspresowych/trybu wysokiej temperatury parzenia kawy 6
- 12. Opróżnianie tacki ociekowej 9
- 13. Odkamienianie 10
- 3. Panel sterowania
- 4. Napełnianie zbiornika wodą
- 5. Podgrzewanie filiżanek
- Użycie podgrzanej do odpowiedniej temperatury filiżanki przed procesem zaparzania kawy zwiększa walory smakowe samej kawy tuż po jej przyrządzeniu jak i powstanie gęstej pianki na jej wierzchu.
- 6. Przed pierwszym użyciem (płukanie ekspresu)
- 12. Opróżnianie tacki ociekowej
- 13. Odkamienianie
- 3. Ovládací panel 15
- 4. Plnění zásobníku na vodu 16
- 5. Ohřívání šálků 16
- 6. Před prvním použitím (propláchnutí kávovaru) 16
- 7. Volba módu porcované kávy espreso/módu vysoké teploty připravované kávy 17
- 12. Vyprázdnění odkapávací misky 20
- 13. Odstraňování vodního kamene 20
- 3. Ovládací panel
- 4. Plnění zásobníku na vodu
- 5. Ohřívání šálků
- Používání šálků předehřátých na příslušnou teplotu před zahájením přípravy kávy zlepšuje chuťové vlastnosti kávy po její přípravě i vznik husté pěny na jejím povrchu.
- 6. Před prvním použitím (propláchnutí kávovaru)
- 12. Vyprázdnění odkapávací misky
- 13. Odstraňování vodního kamene
- Ekologicky vhodná likvidace
- 3. Riadiaci panel 25
- 4. Naplnenie nádrže vodou 26
- 5. Ohrievanie šálok 26
- 6. Pred prvým použitím (prepláchnutie kávovaru) 26
- 7. Výber funkcie kávy v expresových vrecúškach/funkcie vysokej teploty zalievanej kávy 27
- 12. Vyprázdnenie zásobníka na kávový odpad 30
- 13. Odstánenie vodného kameňa 30
- 3. Riadiaci panel
- 4. Naplnenie nádrže vodou
- 5. Ohrievanie šálok
- Použitie šálky, ktorá je ohriata do zodpovedajúcej teploty pred procesom zalievania kávy, zväčšuje chuťové hodnoty samotnej kávy hneď po jej príprave a tiež vznik hustej peny na jej povrchu.
- 6. Pred prvým použitím (prepláchnutie kávovaru)
- 12. Vyprázdnenie zásobníka na kávový odpad
- 13. Odstránenie kameňa
- Ekologicky vhodná likvidácia
- 3. A vezérlőpanel 36
- 4. A víztartály feltöltése 37
- 5. Csészemelegítés 37
- 6. Első használat előtt (a kávéfőző öblítése) 37
- 7. Filteres kávé mód/magas hőmérsékleten történő főzési mód választása 38
- 12. A túlfolyó tálca kiöntése 41
- 13. A vízkő eltávolítása 41
- 3. Vezérlőpanel
- 4. A víztartály feltöltése
- 5. Csészemelegítés
- A megfelelő hőmérsékletre felmelegített csészék használata kiemeli a kávé ízét és elősegíti a habképződést.
- 6. Első használat előtt (a kávéfőző öblítése)
- 12. A túlfolyó tálca kiöntése
- 13. A vízkő eltávolítása
- 3. Panoul de control 46
- 4. Umplerea rezervorului pentru apă 47
- 5. Încălzirea ceştilor 47
- 6. Înainte de prima utilizare (clătirea aparatului pentru cafea) 47
- 7. Alegearea setării: cafea la plicuri/cafea produsă la temperatură înaltă 48
- 12. Golirea tăvii colectoare 51
- 13. Detartrarea 51
- 3. Panoul de control
- 4. Umplerea rezervorului cu apă
- 5. Încălzirea ceştilor
- Utilizarea unei ceşti încălzite la o anumită temperatură înainte de producerea cafelei, va îmbunătăţii calitatea gustului cafelei proaspete şi a spumei groase de pe suprafaţa cafelei.
- 6. Înainte de prima utilizare (clătirea aparatului pentru cafea)
- 12. Golirea tăvii colectoare
- 13. Detartrarea
- 3. Панель управления 57
- 4. Наполнение накопителя водой 58
- 5. Подогревание чашек 58
- 6. Пользуясь первый раз (очистка) 58
- 7. Выбор режима кофе в пакетиках/режима высокой температуры запаривания кофе 59
- 12. Очищение поднося для капель 63
- 13. Удаление накипи 63
- 3. Панель управления
- 4. Наполнение накопителя водой
- 5. Подогревание чашек
- Использование подогретой до соответствующей температуры чашки подносит вкусовые качества самого кофе сразу после его приготовления и появление сверху густой пенки.
- 6. Пользуясь первый раз (очистка)
- 12. Очищение поднося для капель
- 13. Удаление накипи
- 3. Пулт за управление 68
- 4. Напълване на резервоара с вода 69
- 5. Стопляне на чашките 69
- 6. Преди първа употреба (изплакване на експреса) 69
- 7. Избор на режима на кафе в експрес–торбички/режима на висока температура на запарването 70
- 12. Изпразване на поднос за оттичане 74
- 13. Отстраняване на камък 74
- 3. Пулт за управление
- 4. Напълване на резервоара с вода
- 5. Стопляне на чашките
- Употреба на чашка, стоплена преди процеса на запарване на кафето за съответна температура, повишава вкусови свойства на самото кафе веднага след приготвяне и увеличава гъстата пена отгоре му.
- 6. Преди първата употреба (изплакване на експреса)
- 12. Изпразване на поднос за оттичане
- 13. Отстраняване на камък
- 3. Панель управління 79
- 4. Наповнення резервуару водою 80
- 5. Підігрівання горняток 80
- 6. Перед першим використанням (промивання кавоварки) 80
- 7. Вибір режиму кави в експрес–пакетиках/режиму високої температури запарювання кави 81
- 12. Опорожнення підносу для стікання води 85
- 13. Усування каменю 85
- 3. Панель управління
- 4. Наповнення резервуару водою
- 5. Підігрівання горняток
- Використання підігрітого до відповідної температури горнятка перед процесом запарювання кави збільшує смакові якості самої кави відразу після її приготування, а також виникнення густої піни на його поверхні.
- 6. Перед першим використанням (промивання кавоварки)
- 12. Опорожнення підносу для стікання води
- 13. Усування каменю
- 3. Control panel 90
- 4. Filling the water tank 91
- 5. Warming up the cups 91
- 6. Before first use (rinsing the machine) 91
- 7. Choosing mode of coffee in espresso bags/hot brewing temperature 92
- 12. Emptying of the drip tray 95
- 13. Descaling 95
- 3. Control panel
- 4. Filling the water tank
- 5. Warming up the cups
- Using of a cup heated to the appropriate temperature before starting the coffee brewing process enhances the taste of the coffee just after its making and results in thick foam on top of it.
- 6. Before first use (rinsing the machine)
- 12. Emptying of the drip tray
- 13. Descaling